Mūsų klubas, medžioklė, trofėjai ir laisvalaikis.



,

Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Antrieji Patiekalai. Elniena.

ŽVĖRIENOS IR PAUKŠTIENOS PATIEKALŲ RECEPTAI


ANTRIEJI PATIEKALAI IŠ ELNIENOS

Folijoje kepta elnio filė

Ingredientai: 800 g marinuotos elnio filė, 2 rūgštūs obuoliai, 50 g sviesto, 80 g lašinių su raumenuku, 2 šaukštai bruknių uogienės, druskos.

Su prieskoniais marinuotą elnio filė supjaustyti riekėmis, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir dėti ant folijos lapų. Ant mėsos uždėti po kelias skilteles nulupto obuolio ir gabaliuką sviesto, sandariai suvynioti ir kepti karštoje orkaitėje pusę valandos. Iškepusią elnieną išvynioti, ant kiekvieno gabalo uždėti po keletą kepintų lašinukų juostelių ir po šaukštelį bruknių uogienės. Rekomenduojama patiekti su ryžiais.


Kalėdinis elnienos kepsnys

Ingredientai: Elniena: kumpis 400 gramų, Česnakai: 3 skiltelės, Raudonas vynas Kalėdinis: 1 stiklinė, Kvapieji pipirai žirneliais: truputį, Gvazdikėliai: truputį, Rozmarinas: truputį, Mairūnas: truputį, Raudonėliai (Oreganas): truputį, Kadagio uogos: truputį, Juodieji pipirai: truputį, Druska: pagal skonį, Bruknės papuošimui: truputį, Citrinos žievelė papuošimui: truputį.

Į dubenį pilamas vyno gėrimas, dedami prieskoniai, smulkintas česnakas. Į gautą marinatą dedamas kumpis ir marinuojama bent 3 valandas. Išimtas iš marinato kumpis dedamas į kepimo maišą ir kepama orkaitėje. Patiekiama su bruknių uogiene ar daržovėmis.


Elnienos troškinys

Ingredientai: 0,5 kg su prieskoniais marinuotos elnienos, šaukštas miltų, stiklinė raudonojo vyno, šaukštelis aštraus kečupo, 2 morkos, gabalėlis saliero šaknies, 2 skiltelės česnako, žiupsnelis rozmarinų, krapų, pipirų.

Elnieną supjaustyti nedidelėmis riekelėmis ir apkepti keptuvėje su supjaustytomis morkomis, salieru ir kapotu česnaku. Apkepusią mėsą pabarstyti miltais, įdėti kečupo ir truputį patroškinti. Tada įpilti pusę stiklinės vandens ir stiklinę vyno. Troškinti kol mėsa visai suminkštės. Rekomenduojama patiekti su biriai virtais ryžiais.


Elnienos troškinys su ryžiais

Ingredientai: 0,5 kg marinuotos elnienos, 125 g aliejaus, 0,5 stiklinės ryžių, 8 pomidorai, 3 svogūnai, baklažanas, 3 saldžiosios paprikos, 300 g moliūgo, po šaukštą pjaustytų salierų ir petražolių lapelių, laiškinio česnako, druskos, sojų padažo.

Pomidorus supjaustyti skiltelėmis ir sudėti į dubenį. Į kitą dubenį sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus, baklažaną, paprikas, moliūgą, salierų bei petražolių lapelius, laiškinį česnaką, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir gerai išmaišyti. Užpilti aliejumi ir palaukti, kol iš daržovių išsiskirs sulčių. Pusę pomidorų sudėti į troškintuvą, ant jų – pusę kitų daržovių, ant viršaus – mažais gabaliukais supjaustytą mėsą ir perplautus ryžius. Tada sukrėsti likusias daržoves, ant jų – likusius pomidorus. Viską užpilti dviem stiklinėmis vandens, dubenėliuose likusiu skysčiu ir apšlakstyti sojų padažu. Troškintuvą užkaisti ant nestiprios ugnies ir troškinti maždaug 2 val.


Elnienos kepsneliai

Ingredientai: 0,5 kg elnienos, žvėrienai skirtų prieskonių, 1 citrinos.
Įdarui: 150 g virtų ryžių, 50 g fermentinio sūrio, 2 svogūnai, 2 šaukštai sviesto, pomidorų padažo.

Elnieną supjaustyti riekelėmis, išmušti, pabarstyti prieskoniais, apšlakstyti citrinų sultimis, sudėti į dubenį, suspausti ir padėti į šaldytuvą. Po 2-3 val. apkepti iš abiejų pusių aliejuje. Apkeptas riekeles dėti ant folijos lapelių.
Įdarui smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste ir supilti į ryžius. Suberti tarkuotą sūrį, prieskonius, viską išmaišyti. Ant mėsos dėti po šaukštą pomidorų padažo, ryžių įdaro, foliją sandariai užsukti ir kepti orkaitėje 20 min.


Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Antrieji Patiekalai. Elniena.


Klubo vadovas

RENATAS TAMOŠIŪNAS

Klubo nariai:


http://www.medziotojuklubasbugeniai.lt

/ Pradžia / Foto Galerija/ Rekvizitai / Kontaktai / 2% Parama / Adsense Privatumo Politika /

Svetaines kūrejai: Gerimantas Petrauskas ir Arturas Smalenskas. Copyright©2012

Rekomenduojama rezoliucija: ne mažiau kaip 1024x768 px.